Huis kopen Ouderkerk aan de Amstel

Ouderkerk aan de Amstel is een gezellig dorpje naast Amsterdam, maar een stuk ouder dan Amsterdam en kent dus een rijke historie. De eerste nederzettingen op de plaats waar Ouderkerk aan de Amstel nu staat, dateren uit de 11e eeuw. De rivier de Amstel stroomt van de kant van Nes aan de Amstel door Ouderkerk, en verder door naar Amsterdam.

Aan het einde van de 13e eeuw kreeg Nieuwer-Amstel, het tegenwoordige Amstelveen, een eigen kerk. Zodoende ontstond de naam Ouderkerk, gelegen aan de Amstel. Vandaar de naam Ouderkerk aan de Amstel.

Een deel van Ouderkerk aan de Amstel is een beschermd dorpsgezicht. Er zijn in het dorp verscheidene rijksmonumenten waaronder de beide genoemde kerken, de molen De Zwaan, de joodse begraafplaats Beth Haim en de Kerkbrug. Als je een woning in Ouderkerk gaat kopen of verkopen is het belangrijk om goed uit te laten zoeken of deze valt binnen het beschermd dorpsgezicht. Er kunnen dan aanvullende regels van toepassing zijn.

Wie in Ouderkerk woont, geniet van de dorpssfeer en woont tegelijkertijd op slechts 5 minuten rijden van Amsterdam. Ouderkerk aan de Amstel is dus een heerlijke plek om te wonen. De afgelopen 10 jaren is het aantal inwoners niet voor niets met 6% gegroeid naar bijna 9.000 inwoners in 2022.

De inwoners van Ouderkerk aan de Amstel zijn voor 30% tussen de 45 en 65 jaar oud. 46% is jonger dan 45 jaar. Overigens beschikt bijna de helft van de inwoners in Ouderkerk aan de Amstel over een hogere opleiding. Dat is niet zo gek, gezien Ouderkerk op een steenworp afstand van diverse Universiteiten en Hogescholen ligt.

Dingen om te doen in Ouderkerk

Het rondje over de polderdijk via de Waver is populair bij fietsende en wandelende mensen uit Amsterdam. Andere recreatiemogelijkheden zijn roeien op de Botshol en waterplezier op de Ouderkerkerplas.

Daarnaast kun je in het oude deel van Ouderkerk heel veel superleuke restaurants vinden. Waaronder het befaamde restaurant van Loetje aan de Amstel en een van de restaurants van topchef Ron Blaauw.

Wil je een woning kopen of huren in Ouderkerk aan de Amstel of wil je een woning verkopen of verhuren in Ouderkerk? Wij zijn je makelaar in de regio. Wij doen het anders: De kwaliteit van vroeger, maar met makelaars van deze tijd. Onze klanten noemen dit “verfrissend”.

Wil je weten waarom klanten onze aanpak als “verfrissend” ervaren?

Klik hier voor het aanbod

Maak een afspraak