Huis kopen

Een woning kopen is voor de meeste mensen de grootste aankoop van hun leven. Of je nu voor ons kiest of voor een collega-makelaar, ons advies is altijd om een aankoopmakelaar bij dit aankoopproces te betrekken.

Een huis kopen via ons, hoe gaat dit in z’n werk?

Tijdens onze eerste afspraak merk je al meteen op dat wij het anders aanpakken. We gaan een periode erg intensief met elkaar samenwerken en willen je daarom goed leren kennen. Vaak zullen we je eerst in contact brengen met een hypotheekadviseur uit ons netwerk. Uiteraard kun je ook gebruikmaken van jouw eigen hypotheekadviseur.

We vinden het belangrijk om vóór dat we een samenwerking aangaan, precies te weten wat je mogelijkheden zijn. Vervolgens gaan we met je in gesprek over je wensen en verwachtingen. Aan de hand van dit gesprek zullen we eerlijk zeggen of je wensen passen bij je mogelijkheden en of het dus zin heeft om een samenwerking met elkaar aan te gaan. Dit voorkomt verkeerde verwachtingen en teleurstellingen achteraf.

Als we eenmaal met elkaar aan de slag gaan, zullen we ook snel een woning vinden en hier succesvol op bieden. Dit omdat we alleen gaan kijken naar woningen die passen bij je wensen en mogelijkheden.

Voor jou als koper zijn we ook héél erg grondig. Als koper heb je volgens de Nederlandse wet een “onderzoeksplicht”. Het is niet voldoende om de verkoper of diens makelaar te vertrouwen op zijn of haar eerlijkheid als je een woning koopt. Je moet dus ook zélf goed onderzoek doen om problemen achteraf te voorkomen. Wij helpen je om die onderzoeksplicht zo goed mogelijk in te vullen. 

Wij kijken vanuit onze kant objectief naar de kwaliteiten van een woning. Dus zonder de emotie die je als koper er wel bij hebt. Wij kijken kritisch hoe de prijs zich verhoudt ten opzichte van andere vergelijkbare woningen in de omgeving. Op basis van deze en andere factoren zoals bouwtechnische aspecten, isolatie en duurzaamheid adviseren wij je over je bod. Wij werken daarnaast nauw samen met je hypotheekadviseur en zo kunnen we met precisie het juiste bod, met de juiste voorwaarden en zekerheden voor je uitbrengen. Hierdoor zijn je kansen om succesvol je droomwoning aan te kopen, zonder hoofdpijn, vele malen groter.

Is dit een goed moment om een huis te kopen?

Dat is een hele goede vraag! Warren Buffet zei ooit het volgende: "Be fearful when others are greedy, and greedy when others are fearful.” Mijn kijk op de huidige markt voor kopers, is dat er nu juist heel veel kansen liggen. Niet alleen is er veel meer te koop, ook zijn veel verkopers en hun makelaars in paniek en willen ze snel van hun woning af. Kansen dus om zelfs ónder de vraagprijs een woning aan te kopen. Mits je weet wat je doet natuurlijk! Wil je weten welke kansen de huidige woningmarkt jou te bieden heeft? Laten we snel eens vrijblijvend koffie drinken! Ik vertel je er alles over!

Ons doel is een mooie review van je te krijgen. Want jouw review zorgt voor onze klanten van morgen.

Zullen we snel eens een verfrissend gesprek inplannen?

Maak een afspraak