Huis kopen Alphen aan den Rijn

Onze makelaar Steven is zelf geboren en getogen in Alphen aan den Rijn. Als geen ander kent hij de omgeving en weet hij hoe leuk het is om in Alphen aan den Rijn te wonen. Hij kan je er alles over vertellen.

De afgelopen 10 jaar is het aantal inwoners niet voor niets met 65% gegroeid naar bijna 113.000 inwoners in 2022. Dit komt mede door de annexering van een aantal omliggende oud-gemeenten. Echter, de komende jaren zijn er veel plannen voor nieuwbouw en de verwachting is dat het aantal inwoners nog verder zal gaan groeien in de komende jaren.

Meer dan de helft van de inwoners van Alphen aan den Rijn zijn tussen de 25 en 65 jaar oud. 25% van de inwoners is jonger.

Alphen aan den Rijn bestaat uit 16 wijken. Namelijk: 1: Ridderveld, 2: Oudshoorn, 3: Zegersloot, 4: Koudekerk aan den Rijn, 5: Hoorn, 6: Aarlanderveen, 7: Lage Zijde, 8: Hoge Zijde, 9: Hazerswoude-Rijndijk, 10: Kerk en Zanen, 11: Steekterpolder, 12: Rietveld, 13: Zwammerdam, 14: Hazerswoude-Dorp, 15: Boskoop, 16: Benthuizen In deze wijken is 63% van de woningen koopwoningen, de rest zijn huurwoningen.

In Alphen aan den Rijn is ook genoeg te doen. Zo is er vogelpark Avifauna waar inmiddels niet alleen vogels te bewonderen zijn. In Alphen aan den Rijn zijn vele archeologische opgravingen gedaan in het verleden en gebleken is dat het een oud Romeinse nederzetting was. Themapark Archeon is niet voor niets geopend in Alphen aan den Rijn. Hier beleef je het verleden op een andere manier. Het centrum van Alphen ligt aan de rivier de Rijn. Daarom vind je superleuke restaurants en andere horecagelegenheden langs het water.

Kortom, Alphen aan den Rijn is echt heel leuk wonen!

Wil je een woning kopen of huren in Alphen aan den Rijn of wil je een woning verkopen of verhuren in Alphen aan den Rijn? Wij zijn graag je makelaar in Alphen aan den Rijn. Wij doen het anders: De kwaliteit van vroeger, maar met makelaars van deze tijd. Onze klanten noemen dit “verfrissend”.

Wil je weten waarom klanten onze aanpak als “verfrissend” ervaren?

Klik hier voor het aanbod

Maak een afspraak