Taxaties

Wanneer je een woning koopt, heb je altijd een uitgebreid taxatierapport nodig voor de bank, opgesteld door een onafhankelijke taxateur. Met onafhankelijk bedoelen we dat de taxateur nooit werkzaam mag zijn op het kantoor van de verkoopmakelaar of aankoopmakelaar. De reden hiervoor is dat er anders sprake kan zijn van belangenverstrengeling. En dat maakt de taxatiewaarde van de taxateur dan per definitie onbetrouwbaar voor de bank.

De bank hecht veel waarde aan die onafhankelijke taxatie omdat ze hierop baseren hoeveel hypotheek ze kunnen verstrekken op een woning. Je zult in principe nooit een hogere hypotheek ontvangen dan de taxatiewaarde van een woning (loan to value). Dus een goede taxatie is een big deal in het proces van aankoop.

Een taxatie is niet zomaar een uit de lucht gegrepen waarde. Sterker nog, een taxateur kan zijn of haar licentie om te taxeren verliezen wanneer het rapport niet op een gedegen onderbouwde waarde gebaseerd is.

Door de jaren heen hebben we geleerd dat we ons graag willen focussen op het makelen zelf. Daarom laten we taxaties altijd uitvoeren door taxateurs uit ons netwerk. Dit zijn allemaal taxateurs die uitsluitend taxeren. Vanwege de jarenlange samenwerking met deze taxateur hebben we zeer korte lijntjes met hen. Zo kunnen we altijd snel schakelen en weten we zeker dat de taxatie wordt uitgevoerd door een partij die we vertrouwen.

Heb je een taxatierapport nodig? Wij zorgen er vandaag nog voor dat we je koppelen aan een door ons vertrouwde taxateur.

Maak een afspraak