Huis kopen Amstelveen

Amstelveen biedt een bepaalde mate van rust en overzicht die je in Amsterdam niet zo snel vindt. Maar door de supersnelle tramverbinding ben je zo in Amsterdam, wat Amstelveen erg aantrekkelijk maakt om te wonen. Amstelveen dankt overigens haar naam aan het feit dat het gelegen is aan de rivier de Amstel en dat de grond van Amstelveen voor een groot deel bestaat uit laagveen.

De afgelopen 10 jaar is het aantal inwoners niet voor niets met 11% gegroeid naar meer dan 92.000 inwoners in 2022. De komende jaren zijn er vele plannen voor nieuwbouw en de verwachting is dat het aantal inwoners nog verder zal gaan groeien in de komende jaren.

De inwoners van Amstelveen zijn voor de helft tussen de 25 en 65 jaar oud. 30% van de inwoners is jonger en 20% ouder. Door haar ligging aan de Zuidas van Amsterdam en de ligging tussen de economische clusters Schiphol, Amsterdam en bloemenveiling Flora Holland hebben vele (inter)nationale bedrijven en hun medewerkers hun weg naar Amstelveen weten te vinden. Hierdoor zijn er de afgelopen jaren ook steeds meer hoogopgeleide expats in Amstelveen komen wonen. Niet voor niets is één van de beste internationale scholen in Amstelveen gevestigd. Zelfs internationaal gerichte kinderopvang is beschikbaar in Amstelveen. Kortom, ook op dit punt is Amstelveen een erg interessante plek om te wonen. Wist je trouwens dat er momenteel zo’n 10 Indiase supermarkten zijn in Amstelveen?

Overigens beschikt de helft van de inwoners in Amstelveen over een hogere opleiding. En dat is ook niet zo gek, gezien Amstelveen op een steenworp afstand ligt van de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Amstelveen bestaat uit 14 wijken. Namelijk: 1: Uilenstede Kronenburg, 2: Randwijck, 3: Amsterdamse Bos, 4: Patrimonium, 5: Buitengebied Noord, 6: Elsrijk, 7: Bankras Kostverloren, 8: Stadshart, 9: Keizer Karelpark, 10: Groenspaan, 11: Bovenkerk - Westwijk Noord, 12: Waardhuizen Middenhoven, 13: West Zuid, 14: Buitengebied Zuid. In deze wijken is de verhouding tussen koop- en huurwoningen 50/50.

Dingen om te doen in Amstelveen

Amstelveen telt 164 horecagelegenheden, vooral restaurants (58 in totaal) en snackbars/ fastfoodrestaurants (53 in totaal). De horeca bevindt zich vooral in het Stadshart, het Oude Dorp en langs de Amstel. Inmiddels zijn er ook enkele koffiebars geopend. Overigens wordt er binnenkort ook begonnen met de bouw van een nieuwe supermoderne bioscoop in het Stadshart, pal naast de Schouwburg van Amstelveen. Het Stadshart is een top winkelgebied in het centrum van Amstelveen dat van alle gemakken is voorzien. Van Starbucks tot de Bijenkorf en van luxe slager Hergo tot de wekelijke vrijdagmarkt met meer dan 200 kramen. Het is gewoon fantastisch, all-inclusive wonen in Amstelveen.

Dan hebben we nog het meer “de Poel” in Amstelveen. De Poel ligt tegen het Amsterdamse Bos en is een heerlijke plek om te ontspannen en watersport te beoefenen. Aan de oostelijke oever van de Poel bevindt zich het met Michelinsterren bekroonde restaurant Aan de Poel.

Kortom, recreëren en ontspannen op hoog niveau in Amstelveen.

Wil je een woning kopen of huren in Amstelveen of wil je een woning verkopen of verhuren in Amstelveen? Wij zijn jouw makelaar in Amstelveen. Wij doen het anders: De kwaliteit van vroeger, maar met makelaars van deze tijd. Onze klanten noemen dit “verfrissend”.

Wil je weten waarom klanten onze aanpak als “verfrissend” ervaren?

Klik hier voor het aanbod

Maak een afspraak