Hypotheken

Een goede financieel adviseur in het aankoopproces wordt altijd onderschat. Maar de ene is écht de andere niet. Wanneer je een woning gaat kopen adviseren we je altijd een aankoopmakelaar, maar zelfs de beste aankoopmakelaar (wij 😉) kan niet succesvol zijn als je daarnaast niet ook een goede financieel adviseur hebt. Daarom hechten wij veel waarde aan het hebben van een goede hypotheekadviseur.

Aan de hand van een praktijkvoorbeeld zullen we uitleggen wat we hiermee bedoelen. Een tijdje terug hadden we een aankoopklant. De beste man was ondernemer en zodoende had hij een eigen financieel adviseur die zijn hypotheek zou gaan regelen. Onze klant was érg specifiek over het type woning dat hij zocht. Na lang zoeken hadden we eindelijk zijn droomhuis gevonden. Een prachtige woning in Amstelveen.

We deden namens hem een bod welke gecheckt was door zijn hypotheekadviseur. En we hadden geluk want de verkopers kozen hem! Hij en zijn gezin helemaal blij! Dus wat deed hij? Hij belde zijn financieel adviseur. Maar wat bleek, de beste man was op vakantie en kon pas e.e.a. voor hem in gang zetten bij terugkomst in Nederland na drie weken. En vanaf dat punt zou het zeker nog 5 weken duren voordat zijn hypotheek rond was.

Echter, aan hem was vooraf doorgegeven door diezelfde hypotheekadviseur dat hij een bod mocht uitbrengen onder voorbehoud van 5 weken. En dit hadden we dus ook zo verwerkt in zijn bod naar de verkopende makelaar. Dit zou nu dus 8 weken worden.

Nu moesten wij terug naar de verkoopmakelaar met een wel heel slecht verhaal. En de verkoopmakelaar op zijn beurt weer naar zijn klant, de verkoper. Aangezien er meerdere biedingen lagen koos de verkoper ervoor van de verkoop met onze klant af te zien.

Het nare van dit soort situaties is dat zowel de koper als de aankoopmakelaar, verkoper en verkoopmakelaar allemaal de juiste stappen hebben genomen. Maar de keten is zo sterk als de zwakste schakel. Daarom werken wij in onze “keten” in principe alleen met geteste, gepantserde “schakels”.

Wij brengen je graag vrijblijvend in contact met een hypotheekadviseur uit ons netwerk. Als er haast is kan er vandaag al een gesprek plaatsvinden. Dit omdat iedereen in onze “keten” begrijpt dat een woning kopen een tijd sensitieve gelegenheid is.

Maak een afspraak